Videók

Fotók

Hittancsoportok, felkészítők

Saját írásaink

Friss topikok

  • mavir: Nagyon örülnék, ha valaki megosztaná velem személyes tapasztalatát a Jó Pásztor Vasárnapján, 10 ór... (2013.04.26. 13:13) Prédikációhoz kapcsolódva
  • teknős: Évekkel ezelőtt gondoltam rá, imádkoztam érte, hogy mennyire szüksége lenne a világnak egy Szent F... (2013.03.19. 11:00) FERENC A PÁPA
  • kolinbeckr: Sziasztok! Köszönöm ezt a pár szót a Klarisszákról. Én nyáron júniusban töltöttem el náluk pár nap... (2011.10.30. 20:38) Klarissza nővéreink
  • gkati: A nagyheti szertartások idejét jöttem megnézni, és örömmel töltötte el szívemet, hogy az "otthoni"... (2011.04.21. 23:10) Sillye Jenő - Csipkebokor
  • vildi: Amikor megírtam ezt a bejegyzést, nem gondoltam volna, hogy ennyire megérint majd benneteket. Egys... (2010.12.29. 09:43) Klarissza nővérek - ahogy én látom

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Live Traffic Feed

2013. április 14. Húsvét 4. vasárnapja

2013.04.12. 09:04 :: szerző: egy szécsényi testvér

A hit a keresztény élet alapja. Mi törekszünk arra, hogy becsületesen éljünk, kötelességeinket teljesítsük, ember-társainkat szeressük, mert hiszünk Istenben, aki lát min-ket, számontartja és megjutalmazza tetteinket. Mi türel-mesen hordozzuk keresztjeinket és elfogadjuk a halált is, mert hisszük, hogy a földi élet csak zarándokút. A vég-állomás odaát van, ahol már nem lesz könny és szenve-dés, hanem örökkétartó öröm és boldogság.

OLVASMÁNY                              ApCsel 5, 27b–32. 40b–41

A keresztény élet velejárója a tanúságtétel. Hirdessük Jézus életét, halálát és feltámadását. De ne csupán sza-vunkkal, hanem életünkkel is. Sőt ezt a kötelességünket teljesítenünk kell akkor is, ha üldöztetéssel jár. Az apos-tolok erre szép példát mutattak nekünk.

VÁLASZOS ZSOLTÁR                                       29. Zsoltár

Válasz: Magasztallak, Uram, *

              mivel megmentettél engem.  

 

SZENTLECKE                                                  Jel 5, 11–14

János apostol látomásban ismeri meg azt, aki szól hozzá, küldetést ad neki, Jézust. Ő az Isten Báránya, akit meg-öltek, de él és uralkodik az emberek, sőt az egész kozmi-kus világ fölött is. Szenvedésével és feltámadásával ér-demelte ki a mindenség dicséretét.

ALLELUJA                                            

Feltámadt Krisztus, ki mindeneket alkotott, * és megkö-nyörült az emberi nemen.

EVANGÉLIUM                                                 Jn 21, 1–19

A mai evangélium is tanúsítja, hogy az apostolok mun-kájának sikere elsősorban nem az ő erőfeszítésüktől függ, hanem Jézus kegyelmi ajándéka.

A mai nap evangéliuma Jézus megjelenéseinek sorát folytatva elbeszéli, miként erősítette meg az apostolokat feltámadása után negyven nap alatt, s miként adta meg utolsó tanításait és egyházalapító intézkedéseit.

Jézus a túlsó partról ma is figyeli, irányítja és segíti Egy-házának munkáját. Az Egyház viszont Péter utódán ke-resztül tanúskodik a világ végéig a Krisztus iránt való szeretetéről és hódolatáról.

AZ EUCHARISZTIÁHOZ

Jézus a Tibériás-tónál kenyérrel és hallal vendégeli meg tanítványait. Mi az Eucharisztia asztalánál élvezzük az ő vendégszeretetét. Fogadjuk mindig örömmel a lakomára való hívását.

EGY GONDOLAT

Krisztus feltámadása magában hordja valamennyiünk testi feltámadásának ígéretét és zálogát. Krisztus nem önmagáért támadt fel, hiszen istenségének nem árthatott a halál. Hanem azért, hogy föltámadt szent emberségén át reánk is kiárassza a feltámadás erejét. Ezért Húsvét a keresztény reménységnek, az örökkévalóságba belete-kintő bizakodásnak ünnepe. * Felértünk a győzelem he-gyére, a világosság győzött a sötétség felett, az élet a ha-lál felett.

 

SZENT BERNADETT

Április 16-án, kedden ünnepeljük Szent Bernadett szűz emléknapját (+ 1878). A Lourdes-i jelenések boldog ki-tüntetettje szerzetesnő lett, s az egykori pásztorleány alá-zatosságával, a betegségek türelmes elviselésével jeles-kedett. Kérjük hathatós közbenjárását!

 

ÖNFELÁLDOZÁS ÉS SZOLGÁLAT

Jézus azt mondja, hogy aki első akar lenni, az legyen a többinek szolgája. Megmutatta ezt azzal is, hogy életét adta váltságul sokakért. Odaadta a saját életét, sőt gyön-gévé tette magát, hogy az ember a bűn rabságából ki-szabadulhasson. És ebben mutatta meg azt, hogy milyen-nek kell lennie annak, aki vezetőként szolgál az Egyház közösségében: áldozatkésznek kell lenni, saját magát is föl kell áldozni azért, hogy az emberek, a többi ember is Istenhez találjon. Ezt az önfeláldozást kell megtanul-nunk, de főleg azoknak, akik szolgálnak plébániánk kö-zösségében. Ne feledjük, hogy egymást kell szeretetben szolgálnunk, ahogyan a Szentírás mindnyájunknak tanít-ja. Erre tanít bennünket példájával Ferenc pápánk is.

 

AZ IMAAPOSTOLSÁG SZÁNDÉKAI

2013. ÁPRILIS

Általános szándék (A liturgia mint életforrás): Hogy a hit nyilvános és imádságos megünneplése életforrás le-gyen a hívek számára.

Missziós szándék (Missziós egyházak): Hogy a missziós területek részegyházai remény és feltámadás jele legye-nek.

 

VIANNEY SZENT JÁNOS

FELAJÁNLÓ IMÁJA

Jézusom, neked szentelem szívemet, zárd a tiédbe. Szí-vedben akarok lakni, szíveddel akarok szeretni, szíved-ben akarok élni. Szívedből akarom meríteni az igazi sze-retetet, amely felemészti szívemet: benne erőt, világos-ságot, kedvet és igazi vigasztalást fogok találni.

Jézusom, szívem a te szíved szeretetének oltára legyen, oltár, amelyen magamat neked áldozom. Szemem min-denkor szent sebeidre tekintsen, elmém mindig irgal-madra gondoljon. Amen.

 

A SZÉLRÓZSA MINDEN IRÁNYÁBÓL...

Azok az emberek, akiket sohasem ért kritika, rosszul öregszenek meg. * Ha valaki túl fáradt ahhoz, hogy rád mosolyogjon, te mosolyogj rá! * Ha szemed tiszta, teljes mivoltodban világosságban leszel. * Ne engedd, hogy a szomorúságig sodródj, s ne add át magad sötét gondola-toknak. * Ne hallgass, ha szavad mentségül szolgálhat, s ne rejtsd el bölcsességedet.

fr. Kiss Barnabás ofm, Detroit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ferences.blog.hu/api/trackback/id/tr1005218055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása