Videók

Fotók

Hittancsoportok, felkészítők

Saját írásaink

Friss topikok

  • mavir: Nagyon örülnék, ha valaki megosztaná velem személyes tapasztalatát a Jó Pásztor Vasárnapján, 10 ór... (2013.04.26. 13:13) Prédikációhoz kapcsolódva
  • teknős: Évekkel ezelőtt gondoltam rá, imádkoztam érte, hogy mennyire szüksége lenne a világnak egy Szent F... (2013.03.19. 11:00) FERENC A PÁPA
  • kolinbeckr: Sziasztok! Köszönöm ezt a pár szót a Klarisszákról. Én nyáron júniusban töltöttem el náluk pár nap... (2011.10.30. 20:38) Klarissza nővéreink
  • gkati: A nagyheti szertartások idejét jöttem megnézni, és örömmel töltötte el szívemet, hogy az "otthoni"... (2011.04.21. 23:10) Sillye Jenő - Csipkebokor
  • vildi: Amikor megírtam ezt a bejegyzést, nem gondoltam volna, hogy ennyire megérint majd benneteket. Egys... (2010.12.29. 09:43) Klarissza nővérek - ahogy én látom

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Live Traffic Feed

2013. február 3. Évközi 4. vasárnap

2013.02.02. 16:30 :: szerző: egy szécsényi testvér

Isten a szeretet (1 Jn 3, 9). Szeretetből küldi prófé-táit, majd Egyszülött Fiát, nemcsak az ószövetségi vá-lasztott néphez, hanem minden néphez. Aki a szeretetet gyakorolja, kedves lesz Isten előtt, mert tettei Istenhez hasonlítanak.

KEZDŐÉNEK Zsolt 105, 47

Szabadíts meg minket, Urunk, Istenünk, és gyűjts egybe a pogányok közül, hogy szent nevedet magasztaljuk, és dicséreted legyen dicsekvésünk.

OLVASMÁNY Jer 1, 4–5. 17–19

Jeruzsálemet idegen hadsereg ostromolta. Isten Jeremiás prófétát választotta ki arra, hogy erőt öntsön az ostro-molt város csüggedő lakóiba. Megígéri nekik, hogy min-dig mellettük áll majd és nem tudja őket legyőzni senki sem. Mi is bízhatunk Isten segítségében és erejében, ha beléje vetjük bizalmunkat.

VÁLASZOS ZSOLTÁR 70. Zsoltár

Válasz: Ajkam hirdeti, * igazságodat, Uram.

SZENTLECKE 1 Kor 12, 13 – 13, 13

Isten különféle lelki adományokkal halmozza el övéit. Amit kaptunk tőle, azzal ne dicsekedjünk. Amit viszont másoknak adott, azt ne irigyeljük. Van egy ajándék, amely mindenki számára közös: ez a szeretet. Ezt min-denki megkapja és gyakorolja is.

Vagy rövidebb forma:1 Kor 13, 4– 13

ALLELUJA Lk 4, 18

Az Úr elküldött engem, hogy a szegényeknek örömhírt vigyek, * és a bűn rabjainak szabad életet hirdessek.

EVANGÉLIUM Lk 4, 21–30

A zsidók számon kérik Jézustól: kitől kapta tudományát, honnan vette csodatevő erejét. Ő arra hivatkozik, hogy Isten néha rendkívüli módon osztogatja ajándékait. Így például a száreptai özvegyasszony nem volt a választott nép tagja. Illés próféta által Isten mégis őrajta segített a nagy éhínség idején. A zsidók zokon vették, hogy Jézus egy pogányt eléjük helyezett, és rátámadtak, hogy leta-szítsák a szikláról.

AZ EUCHARISZTIÁHOZ

Jézus az Eucharisztiában nekünk adja egész önmagát. Viszonzásul azt várja tőlünk, hogy mi is legyünk egé-szen az övé.

ÁLDOZÁSI ÉNEK Zsolt 30, 17–18

Szolgád fölé ragyogtasd fel arcodat, irgalmasságodban szabadíts meg engem. Uram, ne hagyd, hogy szégyent valljak, hiszen téged hívlak!

BALÁZS-ÁLDÁS

Február 3-a Szent Balázs püspök és vértanú napja. A IV. században Örményországban élt, hitéért Diocletia-nus császár borzasztó kínzások után lefejeztette. Torok-bajban és más betegségekben szoktak a hívők közbenjá-rásáért fohászkodni. A „Balázs-áldás szentelmény, amely az egészségünkért való imádkozáshoz hozzáadja az Egyház és a közbenjáró Szent érdemeinek támogatá-sát.

IMÁDSÁG A HIT ÉVÉBEN:

A HIT AJÁNDÉKÁÉRT

Mennyei Atyánk, köszönjük, hogy Fiad által megnyitot-tad számunkra a hit kapuját. Ezen belépve lehetővé válik a veled való életközösség és a belépés az Egyházba. Há-lát adunk azért, hogy a hit kapuja mindig és mindenki-nek nyitva áll. A Szentlélek erejében valljuk, hogy a Jé-zus Krisztusba vetett hit az út, amely biztosan vezet az üdvösségre.

Köszönjük, hogy a kinyilatkoztatás által betekintést en-gedsz az isteni szeretet, a szenvedés és az irgalom mély-ségeibe. A hit által pedig elveszed bűneinket, félelme-inket, szorongásainkat és reménytelenségeinket.

Segíts Egyházunk hitében megújulni, és a tanúságtétel útján bátran járni! A szeretet által tevékeny hitben aka-runk bizonyságot adni a téged még nem ismerőknek és a téged keresőknek, hogy te vagy a szeretet. Erősíts ben-nünket a Szűzanya hitében, hogy kételkedés nélkül higy-gyünk a szeretet végső győzelmében! Amen.

(Szombathelyi Egyházmegye)

TESTVÉREINK, A SZENTEK

Február 6-án, szerdán ünnepeljük Miki Szent Pál és tár-sai, japán vértanúkat. Xavéri Szent Ferenc eredményes japán missziós tevékenysége után harminc évvel komoly nehézségek támadtak. A hatóság őrizetbe vett hat spa-nyol ferencest, három jezsuitát, tizenhét világi hívőt, akik között két katekumen és két tizenegy és tizenhárom éves gyermek volt. Közülük a legkiemelkedőbb Miki Pál jezsuita atya volt. Számtalan és kegyetlen kínzások után keresztre feszítésre ítélték őket. Nagaszakiban haltak vértanúhalált 1597. február 5-én. Szemtanúk tanúsága szerint Miki Pál szenvedése közben is hűségre biztatta honfitársait. Vértanúságuk történetét egy szemtanú leírá-sából ismerjük. A Távol-kelet első vértanúit IX. Piusz pápa avatta szentté 1862-ben.

AZ IMAAPOSTOLSÁG SZÁNDÉKAI

2013. FEBRUÁR

Általános szándék (Elvándorló családok): Hogy az el-vándorló családok, különösen az édesanyák, nehézsége-ikben támogatást és kíséretet kapjanak.

Missziós szándék (Béke): Hogy azok a népek, amelyek háborúkat és összetűzéseket élnek meg, vezető szerepet kapjanak egy békés jövő építésében.

MEGFONTOLANDÓ

Az életet ne azzal mérd, hogy meddig lélegzel, hanem azokkal a pillanatokkal, amiktől eláll a lélegzeted!

 

fr. Kiss Barnabás ofm, Ditroit

Szólj hozzá!

Címkék: ferences Lelkiségi

A bejegyzés trackback címe:

https://ferences.blog.hu/api/trackback/id/tr935056182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása